Verksamhetsberättelse skidor

Verksamhetsberättelse 2023 Broby GoIF skidor

Skidsektionens styrelse har blivit utökad från detta år. Det är fortfarande de ursprungliga fem personerna som tidigare, Peter Hugsén, Jan Karlsson, Bo Nyberg, Juha Laukkanen och Anders Håkansson. Tillkommit har nu Mattias Nilsson Modéer. Det är mycket positivt eftersom Mattias har varit Brobys kontaktperson när det gäller busshyra/transport Vasaloppet de senaste åren. Under året har skidsektionen haft tre planerade möten, upptakten, december- och februarimötet. Januaris möte är borttaget, då det kalendermässigt legat sämre till och ofta haft dålig uppslutning. En förhoppning är då att februari-mötet blir välbesökt, då viktig information meddelas angående Vasaloppsveckan. Medlemsantalet fortsätter att minska även detta år. Det blir tydligt när man ser antalet startande för Broby till loppen under Vasaloppsveckan. Skidsektionen har tappat fler medlemmar, än det är nya som tillkommit. Under 2023 hade skidsektionen 91 medlemmar. Skidsektionens tunga namn är kassören Janne, som organiserar och har kontroll på ekonomin, och Juha, som handhar skotern, sköter spårdragning, bättrar på spåren omgående, när tillfälle ges.

Det blev en vinter som återigen var snöfattig. Inte något spår i Forssjö, men på hemmabanan Jättorp blev det några träningstillfällen under jan-feb. Däremot kom mycket snö i början av mars. Vecka 10 och 11 hade Juha spårat, så kamraterna kunde varva ner efter årets lopp i Dalarna. Kretsen och dess tävlingar existerar inte längre. Möjligheten att snabbt få till en lokal egen tävling, vid rikligt snöfall, inföll inte. Som vanligt fanns snögarantin och möjlighet till träning vid lägren till Mångsbodarna, numera bantat till veckorna 3,5 och 7. Boendet sker i Hållpärsstugan och det är nu andra året som login är där. Även i år sparsamt aktivt deltagande i seedningsloppen för våra skidåkare. Det kan vara en följd av snöbrist, eftersom man inte kan eller vill anmäla i god tid.

Buss och chaufför till Vasaloppshelgen ansvarade Mattias Nilsson Modéer för. Med i bussen åkte 20 skidåkare till Mångsbodarna, där boendet skedde i Hållpärsstugan samt hos Niklas Andersson och Peter Tholse. Utspisning åt alla skedde i Hållpärsstugan. Broby GoIF hade 29 anmälda till Vasaloppet, och 36 anmälda över hela Vasaloppsveckan. Några åkare körde fler av veckans lopp.

Vasaloppet: Av 29 anmälda fullföljde 22. Öppet Spår: 7 av 7 fullföljde. Tjejvasan, Halvvasan och Kortvasan, 6 av 6 i mål. Brobys främsta i Vasaloppet blev Magnus Jonsson 4:48:43. Därefter Joel Fridén 5:32:16, Christoffer Lundgren Björnqvist 5:39:36 och Magnus Zetterberg 5:49:28. I Öppet Spår fanns också mycket bra tider, främst blev Juha Laukkanen med tiden 5:30:02. Som vanligt mycket bra jobbat av alla som genomförde loppen.

Skidavslutningen var som vanligt i Grindstugan. Samkväm med egen mat, kaffe och tårta från föreningen och mycket vasaloppssnack. Enklare gåvor tilldelades för det föreningsarbete och arrangemang som lagts ner under året och Vasaloppshelgen.

Många åker rullskidor under barmarkssäsongen, men de träningarna har mest skett i liten grupp eller helt individuellt. Skidsektionen har likt tidigare år haft eget ansvar för tre av föreningens danser under säsongen. Skidsektionen har deltagit vid de tre fixardagarna, höstens lövkrattardag, med stor uppslutning, samt vid husvagnarnas inställning och utställning.

 

                                                                                                Katrineholm 2024-01-10   Bo Nyberg