Verksamhetsberättelse skidor

Verksamhetsberättelse 2022 Broby GoIF skidor

Skidsektionens styrelse är densamma som de senaste sju åren och har bestått av Peter Hugsén, Jan Karlsson, Bo Nyberg, Juha Laukkanen och Anders Håkansson. Den tidigare pandemin, med påtalade restriktioner, hade upphört, så fysiska möten i klubbhuset kunde återupptas. Under året har tre möten hållits, januari-mötet var inte inplanerat. Det är en följd av att det varit väldigt få medlemmar som slutit upp på motsvarande möte de senaste åren. Antalet medlemmar varierar marginellt. Några nya medlemmar kommer, medan andra går, men skidsektionen har stadigt drygt 100 medlemmar. Skidsektionens tunga namn är Janne, som organiserar det mesta och Juha, som handhar skotern och omgående drar spår när tillfälle ges.

Det blev en vinter som var snöfattig, så på hemmabanan Jättorp fanns det inte spår så många dagar. Våran egen kretstävling efter årsskiftet blev inte av. Som vanligt fanns möjlighet till träningslägren i Mångsbodarna, numera bantat till veckorna 3,5 och 7. Boendet sker i Hållpärs-stugan och det är nu andra året som login är där. Det har varit sparsamt med aktivt deltagande i seedningslopp för våra skidåkare. Det är en trend, men också en följd av snöbrist, eftersom man inte kan eller vill anmäla i god tid.

Buss och chaufför till Vasaloppshelgen ansvarade Mattias Nilsson Modeér för. Med i bussen åkte 23 skidåkare till Mångsbodarna, där boendet skedde i Hållpärsstugan samt hos Niklas A och Peter T. Utspisning åt alla skedde i Hållpärsstugan. Broby GoIF hade 39 anmälda till Vasaloppet, och 48 anmälda över hela Vasaloppsveckan, några dubblerade.

Vasaloppet: Av 39 anmälda fullföljde 32. Öppet Spår: 4 av 4 fullföljde. Halvvasan och Kortvasan, 5 av 5 i mål.

Brobys främsta i Vasaloppet blev Lukas Ternborg 4:44:42. Därefter Mikael Munther 5:02:23, Magnus Zetterberg 5:45:11, Christoffer Lundgren-Björnqvist 5:48:08 och Fredrik Schollin-Borg 5:52:53. I Öppet Spår fanns också mycket bra tider. Magnus Jonsson 4:58:43 och Juha Laukkanen 5:10:30 men på olika dagar. Bra jobbat av alla som genomförde loppen.

Skidavslutningen var som vanligt i Grindstugan. Samkväm med egen mat, kaffe och tårta från föreningen och mycket vasaloppssnack. Enklare gåvor tilldelades för det föreningsarbete och arrangemang som lagts ner under året och Vasaloppshelgen.

Rullskidåkningen och dess träningar har mest skett i liten grupp eller på egen hand.  Skidsektionen har likt tidigare haft eget ansvar för tre av föreningens danser under säsongen. Sektionen har även deltagit vid två fixardagar och husvagnsuppställning.

 

                                                                          Katrineholm 2023-02-06   Bo Nyberg