Dans i Broby

Dans i Broby

KOM OCH DANSA PÅ SVERIGES BÄSTA DANSGOLV!

Dansprogram 2024

Dansprogram 2024

Vi dansar 19:00 – 23:00.

Ti 28/5 Black Jack
On 29/5 Casanovas
Ti 4/6 Holidays
Ti 11/6 Kjellez
On 12/6 Wahlströms
Ti 18/6 Micke Ahlgrens
Ti 25/6 Engdahls
Ti 2/7 Donnez
Ti 9/7 Sandins
Ti 16/7 Martinez
Ti 23/7 Streaplers
Ti 30/7 Fernandoz
On 31/7 PHs
Ti 6/8 Nya Bob Stevens
Ti 13/8 Alvenfors
Ti 20/8 Jive
On 21/8 Xplays

Broby Festplats


Dansbanan har Sörmlands bästa dansgolv. På bilden ser du lite av dansbanan till höger och rakt fram är kaffeförsäljningen, korvkiosken och lotteriet. Det finns möjlighet att sitta både ute och i partytält vid fikapaus. Naturligtvis har vi toaletter med hårtorkar, både för dam och herr.

Gratis parkering i direkt anslutning till festplatsen och gott om utrymme även för husbilar och husvagnar. Vi har däremot inga eluttag till Era mobila hem.

Vägbeskrivning:

Från Katrineholm väg 52 mot Nyköping, kör rakt fram och förbi korsningen (väg 216 till Björkvik), fortsätt ca 1 km, högerkurva (sakta ned), sväng höger skyltat ”Broby 1”, kör grusvägen ca 700 m, Grindstugan till höger och parkering, festplatsen till vänster.
Från Bettna, Flen, Nyköping väg 52, förbi Tuntorp bad/camping fortsätt ca 2 km, sväng vänster skyltat ”Broby 1”, kör grusvägen ca 700 m, Grindstugan till höger och parkering, festplatsen till vänster.
Mellan Bettna och Björkvik ligger Broby festplats med sin utedansbana. Ett pärlband av små vita lampor ramar in området och dess sommarklädda besökare: Barn som äter varmkorv. Dansentusiaster som vilar en stund invid dansbanan. Kanske i väntan på en speciell danspartner, kanske i väntan på en välbekant låt som får dansivern att spritta i benen igen.

Dansant folk

Tisdagsdanserna på Broby är en tradition med 15 år på nacken. Men den lövade dansbanan byggdes redan 1966, så det har dansats en hel del här även tidigare.
– Folk kommer hit från Östergötland, Örebro och från hela Sörmland. I kväll är det 584 personer här. Om det inte vore för dansbandsveckan i Malung som pågår just nu, skulle vi haft ännu fler besökare, säger Ingrid Elsberg från Broby GoIF som är festkassör sedan tre säsonger tillbaka.
– Det är alltid dansant folk som kommer hit. Förr var det mycket festande och tältande i skogen. Men så är det aldrig längre, berättar Ingrid Elsberg.

Populär orkester

Black Jack är en populär orkester som ofta drar lite yngre publik. De blandar covers med sina egna låtar.
– En bra dansbandslåt måste ha det rätta gunget. Det är takten det handlar om, förklarar Fredrik Andersson, dansentusiast från Nyköping som kommit hit med flickvännen Carolin Karlsson från Tystberga.
– Jag tycker man ser fler och fler yngre som är ute på sådana här ställen och dansar. Och det många yngre som går buggkurser också, säger han.
Yvonne Axelsson från Finspång är på Broby festplats för första gången:
– Jag lyssnar bara på hårdrock egentligen. Jag har aldrig varit på något sånt här förut, men jag kommer nog att gå igen. Jag har lärt mig mycket här i kväll; att man måste bjuda till lite själv, att man inte bara kan stå och glo. Och så har jag lärt mig dansa, säger hon innan hon försvinner in i vimlet på dansgolvet igen.

Unga entusiaster

Kompisarna Alexandra Fager från Stigtomta och Juliette Söderberg från Björkvik är båda åtta år och gillar Black Jacks musik.
Hand i hand svänger de runt, mitt på dansgolvet och lyckas näppeligen klara sig från att bli omkullsprungna av de mer storvuxna danspar som omger dem.
– Tack, ni har varit en fantastisk publik, säger sångaren i Black Jack, Tony Ljungström när han presenterar kvällens sista låt som heter just ”Sista dansen”.
Sedan bjuder de ändå på ett extranummer och många passar på att ta en sista svängom. Men så snart musiken tystnat droppar danspubliken snällt av. Några går hem till sina väntande husvagnar på parkeringen. Andra följer de krypande bilkaravanerna bort från festplatsen.